Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Diana Ross, iubită de milioane de fani, îşi sărbătoreşte ziua de naştere (video)

ro

26 Mar, 2015 00:00 3580 Marime text
Venerată de Michael Jackson şi iubită de milioane de fani, cântăreaţa Diana Ross împlineşte, astăzi, venerabila vârstă de 71 de ani. Artista s-a născut pe 26 martie, în Detroit.
 
În aproape cinci decenii de carieră, Diana Ross a doborât record după record. De la începutul carierei cu formaţia The Supremes și până în prezent, cântăreaţa a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Repertoriul ei include piese R&B, soul, pop, disco şi jazz. Cu melodia „Ain't No Mountain High Enough” a obţinut prima nominalizare la premiile Grammy.
 
În 1976, revista Billboard a numit-o „Cea mai mare artistă a secolului”, iar un an mai târziu, a câştigat un premiu Tony pentru propriul său show, „An evening with Diana Ross”. Cartea Recordurilor, în 1993, a declarat-o pe Diana Ross cea mai de succes artistă de muzică din istorie cu un total de 18 single-uri care s-au clasat pe primul loc: 12 ca solistă a trupei The Supremes şi şase ca artist solo. De asemenea, în februarie 2012, a fost distinsă cu un Grammy pentru întreaga carieră.
 
Nu s-a remarcat doar în industria muzicală, ci şi în cea cinematografică. Pentru rolul din filmul „Lady Sings the Blues” a fost recompensată cu un Glob de Aur.
 
Se spune despre Diana Ross că a fost marea iubire a lui Michael Jakson. Acesta ar fi cerut-o de soţie, dar ea l-a refuzat. Cei doi artişti au susţinut mereu că sunt doar buni prieteni. Mai mult de atât, Michael a negat că ar fi scris unul dintre hit-urile sale, „Dirty Diana”, gândindu-se la Diana Ross.
 
Sursa foto: ibnlive.in.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii