Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, celebrăm Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă

ro

28 Apr, 2015 00:00 2473 Marime text
Astăzi, în întreaga lume, este marcată Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă. Începând cu anul 2003, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a subliniat necesitatea prevenirii accidentelor şi problemelor de sănătate la locul de muncă cu ajutorul dialogului social.
 
OIM numără în prezent 182 de State Membre şi reuneşte în mod egal reprezentanţii guvernelor, angajatorilor şi lucrătorilor, pentru a dezbate probleme legate de muncă şi de politica socială. Conferinţa Internaţională a Muncii, ce reuneşte, o dată pe an, delegaţii ţărilor membre, ghidează lucrările organizaţiei. Ea adoptă noile norme internaţionale ale muncii, dar şi programul şi bugetul OIM.
 
În multe părţi ale lumii, autorităţile naţionale, organizaţiile patronale şi practicienii de securitate şi sănătate organizează diverse activităţi pentru a marca această zi. Tema de anul acesta este: „Alăturați-vă în construirea unei culturi de prevenire pentru securitate și sănătate la locul de muncă“. Conform statisticilor OIM, la fiecare 15 secunde, un lucrător moare în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale, iar 160 de lucrători au un accident la locul de muncă.
 
28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lumea întreagă marchează Ziua internaţională de comemorare a lucrătorilor morţi şi răniţi la locul de muncă, pentru a onora memoria victimelor de accidente şi de a organiza mobilizări la nivel mondial.                  
 
Sursa foto: aecom.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii