Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, actorul Harrison Ford îşi sărbătoreşte ziua de naştere

ro

13 Jul, 2015 11:12 2258 Marime text
Actorul Harrison Ford îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 13 iulie. Este evreu din partea mamei şi are rădăcini irlandeze şi germane din partea paternă. Împlineşte, astăzi, 73 de ani. 

De-a lungul carierei, Harrison Ford a jucat în peste 38 de filme, 11 dintre acestea depăşind fiecare pragul de o sută de milioane de dolari profitul. Nominalizat la Premiul Oscar şi la Premiul Globul de Aur pentru interpretarea din thriller-ul de suspans „Witness” (1985), totodată, Ford a primit nominalizări la Globul de Aur pentru rolurile principale din filmele „Sabrina” (1995), „The Fugitive” (1993) şi „The Mosquito Coast” (1986). 

Harrison Ford este activ implicat în cadrul unor grupuri conservaţioniste. În acest sens, a primit o serie de premii, dintre care amintim premiul pentru lupta împotriva foametei şi premiul pentru echilibrul dintre tehnologie şi mediul înconjurător
 
Harrison Ford, în martie 2015, a suferit un accident destul de grav, fiind nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă pe un teren de golf, după ce avionul pe care îl pilota, un model cu două locuri, vechi, din Al Doilea Război Mondial, s-a confruntat cu o serie de probleme de ordin mecanic. Şi în iunie 2014, starul american a suferit o accidentare serioasă la o gleznă, în timpul filmărilor de la cel de-al şaptelea film din franciza „Războiul stelelor".

Sursa foto: www.biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii