Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Al Pacino, unul dintre cei mai talentați actori din istoria cinematografiei...

ro

25 Apr, 2015 00:00 2950 Marime text
Unul dintre cei mai talentați actori din istoria cinematografiei, Al Pacino, s-a născut pe 25 aprilie. Astăzi, celebrul actor împlineşte 75 de ani.
 
Alfredo James Pacino, pe numele lui întreg, s-a născut în cartierul Bronx din New York, într-o familie italiano-americană. Părinții săi, Salvatore şi Rose Pacino, au divorțat când el era încă copil. După ce a renunțat la școală, s-a hotărât să îşi dedice viaţa actoriei. A început cu roluri mici, în producții de teatru.
 
După ce a fost acceptat la cursurile lui Lee Strasberg, Al Pacino a început să obțină roluri mai importante și a obținut un premiu Obie, pentru rolul din "The Indian Wants the Bronx”. A devenit cunoscut după ce a jucat în filmele "Me, Natalie” (1969) și "The Panic in Needle Park” (1971).
 
În 1972, a fost distribuit în "Naşul”, în rolul lui Corleone, după ce i-a atras atenţia regizorului Francis Ford Coppola. Prestaţia i-a adus o nominalizare la premiul Oscar, pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar graţie acestui rol, a devenit un star internațional. În 1974, Pacino reia rolul lui Corleone, în "Naşul II”, prestaţie care i-a adus a treia nominalizare la Oscar.
 
În 1983, înregistrează un succes imens cu pelicula "Scarface”. Anii '90 au fost, probabil, cei mai prolifici pentru Al Pacino. A obţinut premiul Oscarul, în 1992, pentru cel mai bun actor, datorită rolului interpretat în "Scent Of A Woman”.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, actorul nu s-a căsătorit niciodată, însă este tatăl a trei copii: Julie Marie, Anton James şi Olivia Rose.
 
Sursa foto: deadlline.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii