Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actrița Stela Popescu ar fi împlinit 84 de ani

ro

21 Dec, 2019 00:00 2011 Marime text

Stela Popescu s-a născut la data de 21 decembrie 1935, la OrheiRomânia și a decedat la data de 23 noiembrie 2017,la  BucureștiRomânia, scrie wikipedia.org.


A fost o actriță română de teatrufilm și televiziune. A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.


Stela Popescu și Dumitru Drăgan în Mica studentă (1960) de Nicolai Pogodin


Stela Popescu s-a născut la Orhei, într-o familie modestă de învățători. Mama ei, Valentina, era originară din satul Chiperceni, iar tatăl – Vasile Popescu – din Chiștelnița, județul Orhei, în prezent în Republica Moldova.


Prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă.


Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.


În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii