Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Cum să ne calmăm arsurile solare cu produse naturale

ro

04 Jul, 2016 21:52 3087 Marime text
Dacă ai uitat să foloseşti o cremă de protecţie solară atunci când ai mers în aer liber la orele de în vârf ale zilei ori ai stat mai mult decât trebuie pe plajă, cu siguranţă vei avea de-a face cu arsuri solare ce-ţi vor da bătăi de cap. Ca să scapi de problemele cauzate de tot ceea ce implică o arsură solară, îţi venim în sprijin cu câteva remedii naturiste pe care le poţi folosi.

Tine la îndemână un spray cu apă termală. Mineralele pe care le conţine apa termală au proprietăţi calmante şi anti iritante. Pulverizează din când în când pielea în zona umerilor, a picioarelor, mâinilor şi feţei. Insistă pe acele părţi ale corpului tău care sunt cel mai expuse razelor ultraviolete. Fă o baie călduţă turnând în apă o ceaşcă de oţet de mere.

O baie cu făină de ovăz acţionează ca tratament calmant suplimentar, fiind recomandat atât în cazul ameliorării arsurilor solare, cât şi în dermatite, acnee, eczeme și altele.

În loc să iei aspirină, despre care ai auzit că face bine în caz de dureri, ia câteva suplimente cu vitamina C, sau, şi mai bine, mănâncă multe citrice, cum sunt portocalele, lămâile, grepfrutul, pomelo, mandarinele. Specialiştii recomandă o „cură” de 1.000 de miligrame de vitamina C zilnic, timp de trei zile, pentru a scăpa de arsuri, dar poate fi aplicată şi local, pe zonele afectate, prin intermediul unguentelor pe bază de vitamina C

Şi berea ajută la calmarea şi regenerarea pielii. Aplică bere pe corp după ce ai făcut duş şi lasă-o să acţioneze până ce este absorbită de piele. Clăteşte apoi corpul cu apă călduţă. Fie că e în creme, fie că e sub formă de gel sau chiar frunze, aceasta conţine substanţe care stimulează sistemul imunitar şi ajută pielea să se vindece mai repede. Dacă ai o asemenea plantă în casă, nu ezita şi rupe-i câteva frunze ca să te tratezi.

Muşeţelul nu e bun numai pentru insomnie, ci si pentru calmarea arsurilor solare. Fierbeţi câteva plicuri de ceai, după care lăsaţi-le să se răcească puţin la frigider şi aplicaţi-le pe arsuri. Muşeţelul ajută la reducerea inflamaţiilor şi a senzaţiei de usturime.
Pe lângă faptul că îţi hidratează pielea, uleiul de cocos te ajută să scapi de durerile de la arsuri. Pielea va fi calmată şi senzaţia de arsură va dispărea ca prin minune.
Uleiul de lavandă este tratamentul perfect pentru arsurile de soare. Nu numai că reduce durerea, dar totodată are efect antiseptic şi previne apariţia petelor. Puneţi vreo 20 de picături de ulei de lavandă într-o ceaşcă de apă, adăugaţi 2 linguri de suc de aloe vera şi ungeţi-vă pe piele. Faceţi o pastă de castraveţi cu blenderul şi aplicaţi-o pe arsuri. Ideal este să o ţineţi la frigider o oră înainte de a o aplica pe piele. Aplicaţi pasta şi pe faţă, o să vă cureţe şi o să vă reîmprospăteze tenul.

Ca sa aibă efect în calmarea arsurilor, apa de trandafiri trebuie să fie naturală 100%. Apa de trandafiri ţinută la rece hidratează şi calmează pielea. Nu mai e un secret pentru nimeni că iaurtul, de preferinţă cât mai gras, calmează pielea arsă de soare. Iaurtul sau laptele rece oferă pielii un strat de proteine care o ajută să se regenereze. Pentru efecte sporite, amestecaţi o ceaşcă de iaurt cu puţin gel de aloe vera şi 15 picături de ulei de lavandă. Datorita conţinutului de acid acetic, care se găseşte şi în aspirină, oţetul alb ajuta la calmarea arsurilor, reducând senzaţia de usturime, durere şi mâncărime. Pulverizaţi oţet alb în zonele cu arsuri şi vă veţi simţi mult mai bine. Amestecaţi într-o ceaşcă două – trei linguriţe de bicarbonat de sodiu, cu apă caldă şi cinci picături de ulei de lavandă. Amestecaţi şi aplicaţi pe piele. Acest amestec are rolul de a regla pH-ul pielii şi de a calma usturimea.

Sursa foto: effervess.com
Sursa: Voceaconstantei.ro








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii