Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Cea mai nouă tehnologie vacusport pentru recuperare medicală, la Constanța

ro

14 Jun, 2016 00:00 2837 Marime text
Cel mai performant sistem Vacusport de recuperare medicală prin accelerarea regenerării țesuturilor este acum disponibil în cadrul Ovidius Clinical Hospital, în premieră pentru spitalele din România. Aparatul Vacusport are la bază medicina aerospațială și tehnologia revoluționară a vacuumului intermitent care stimulează sinteza colagenului și fermitatea țesuturilor și cuprinde cele mai noi programe de recuperare medicală cu acest tip de aparatură de specialitate.
Tubul cu vacuum funcționează pe principiul invers al camerei hiperbare în ceea ce privește presiunea exercitată, alternând cicluri cu presiune negativă și pozitivă. Presiunea negativă aduce un aport crescut de oxigen în sânge și în țesuturi, iar presiunea pozitivă are rolul de a elimina din sânge substanțele reziduale produse de metabolism. Principiul de funcționare este simplu: sângele din zona cu o presiune crescută (regiunea superioară a corpului, care este situată în afara camerei cu vacuum) este pompat în zona cu presiune scăzută (regiunea inferioară a corpului, din interiorul tubului), îmbunătățind astfel circulația sanguină la nivelul membrelor inferioare.
„Indicațiile de tratament sunt multiple: pacienți în status post-operator sau post-traumatic, edeme post-operatorii, tulburări ale sistemului limfatic, afecțiuni articulare, ligamentare sau musculare la nivelul membrelor inferioare, reabilitare postprotezare membru inferior, refacere post-efort și prevenirea accidentărilor în cazul sportivilor de performanță care sunt mai predispuși la afecțiuni ale aparatului locomotor datorită  suprasolicitării fizice, insuficiența venoasă, ulcerații venoase cronice, celulită. Terapia cu vacuum intermitent are următoarele contra-indicații majore: sarcină, tromboflebită, insuficiență renală și post-dializă, tromboză/risc de tromboză sau embolie, hipertensiune arterială severă, intervenții chirurgicale abdominale sau pelviene recente, hernie inghinală sau neoplasme. Din acest motiv, examenul clinic efectuat înaintea începerii tratamentului cu Vacusport este foarte important”, declară Dr. Tatiana Tulea, medic specialist recuperare și reabilitare medicală în cadrul bazei de tratament și recuperare Ovidius Clinical Hospital.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii