Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vitaminele și mineralele conținute de caise ajută la menținerea sănătoasă a stomacului

ro

20 Jun, 2019 00:00 2005 Marime text
Caisele au proprietăți medicinale nebănuit de puternice, de care putem beneficia din plin, dacă știm cum să le consumăm. Se recomandă consumul zilnic a cel puțin 350 de grame de fructe proaspete pentru prevenirea bolilor, conform Agerpres.ro.
 
Pigmenții care dau culoarea portocalie caiselor și care au, totodată, și un efect puternic antioxidant, se găsesc exclusiv în caisele proaspete și în cele uscate la soare (sau artificial, dar la temperaturi scăzute) și, într-o măsură ceva mai mică, în cele congelate. Preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, fructele își pierd efectele terapeutice și nutritive.
 
În Grecia sau Turcia, unde soarele este extrem de generos și precipitațiile sunt absente pe timpul verii, uscarea caiselor la soare este o tradiție milenară. Prin deshidratare, fructele pierd, practic, toată apa pe care o conțin, căpătând aspectul și consistența unei stafide, moment în care procesul de uscare s-a încheiat. Fructele sunt puse în pungi de hârtie și sunt păstrate în locuri întunecoase și reci.
 
Vitaminele și mineralele conținute de caise ajută la menținerea sănătoasă a stomacului, a ficatului și a inimii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii