Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vedetele primăverii, căpşunele, ne ajută să fim mai sănătoşi

ro

11 Apr, 2017 00:00 1839 Marime text
Căpşunile, unele dintre cele mai parfumate fructe de sezon, sunt o gustare dulce cu foarte multe proprietăţi nutritive. Acestea sunt sărace în calorii şi bogate în vitamine: 100g de căpşune au 32 de calorii şi ne asigură aproape 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Totodată, flavonoizii conţinuţi de aceste fructe ajută la reducerea colesterolului şi la menţinerea sănătăţii cardiovasculare. Căpşunile conţin: potasiu, vitamina K, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, riboflavină (vitamina B2), magneziu. Din păcate, una din proteinele căpşunei este, în acelaşi timp, responsabilă şi de provocarea alergiei la acest fruct.
 
Alergia se manifestă în mai multe moduri, mai mult sau mai puţin grave, de la individ la individ: umflarea gurii şi a gâtului, vomă, febră, urticarie, crampe, diaree, dificultăţi respiratorii, strănuturi.
 
Dacă aveţi alergie la căpşunele roşii, puteţi consuma căpşune albe, dacă le găsiţi în comerţ. Acestea nu produc alergii şi, chiar dacă, de obicei, nu sunt la fel de parfumate precum cele roşii, au o aromă delicată şi o consistenţă plăcută.
 
Micuţele fructe roşii sunt foarte utile la curăţarea şi albirea dinţilor. Striviţi un fruct proaspăt pe periuţa de dinţi şi periaţi, fără să clătiţi timp de 5 minute. Apoi clătiţi şi periaţi cu un strop de bicarbonat de sodiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii