Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Utilizările în sănătate şi frumuseţe ale untului de cocos

ro

26 Jun, 2015 12:37 960 Marime text
Untul de cocos este obţinut din miezul nucilor de cocos şi este solid la temperatura camerei, având aspect de unt. Conţine mai mult de 90% grăsimi, însă acestea sunt grăsimi sănătoase (saturate) şi se transformă imediat în energie. Acest unt ajută sângele să circule prin artere şi să hrănească întreg organismul, oferă strălucire părului şi stimulează creşterea acestuia.
 
De asemenea, este benefic pentru mâinile deshidratate, crăpate sau cu bătături, este un foarte bun exfoliant, un excelent balsam de buze, combate mătreaţă şi bolile scalpului, reface firele de păr în întregime. Untul de cocos are proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, ajută la întărirea oaselor, fiind indicat celor care suferă de osteoporoză.

Tot el ajută la o bună funcţionare a sistemului digestiv şi la tratarea bolilor de ficat sau a sindromului colonului iritabil. Untul de cocos este indicat şi pentru persoanele care suferă de dereglări ale glandei tiroide. De asemenea, untul de cocos este benefic în tratarea arsurilor solare, ajută la calmarea pielii după expunerea la soare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii