Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Usturoiul are o lungă tradiție ca medicament

ro

12 Sep, 2017 23:59 1759 Marime text
În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale.
 
Usturoiul are o lungă tradiție ca medicament. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase.
 
Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor, informează Agerpres.ro.
 
Egiptenii îl recomandau la gătit, deoarece dădea energie, grecii antici spuneau că vindecă infecțiile și chiar îl foloseau în tratarea leprei, dar l-au folosit și ca modalitate de plată a sclavilor. A fost descoperit și în mormântul lui Tutankamon. Romanii îl dădeau soldaților și marinarilor pentru a le crește rezistența.
 
Pe de altă parte, este destul de probabil ca oamenii preistorici să fi consumat și ei usturoi și chiar să-l fi păstrat pentru iarnă, având în vedere că se conservă bine și nu are nevoie de sare sau îngrijire specială pentru a nu se strica de-a lungul lunilor grele de iarnă.
 
În China, usturoiul a fost acceptat în jurul anului 2.700 î.Hr., când a început să fie utilizat pentru a da gust mâncării. Mai târziu, el a fost folosit și pentru conservarea alimentelor, pentru ca apoi, în jurul anului 200, el să fie înscris în topul celor 300 de plante cultivate pe acest teritoriu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii