Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un sfert dintr-un Pomelo oferă 130% din necesarul de vitamina C recomandată pentru o zi

ro

14 Sep, 2017 12:41 2388 Marime text
Pomelo poate fi consumat pentru prevenirea și în tratarea răcelilor și a gripelor. De asemenea, stimulează sistemul imunitar. Ajută în diverse boli, fiind folosit în prevenirea cancerului, în boli ale aparatului circulator sau în cazul varicele, hemoroizilor și al durerilor articulare, conform Agerpres.ro (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/03/08/leacuri-din-natura-pomelo--14-15-10)
 
Un sfert dintr-un Pomelo (152 grame) are 60 de calorii și oferă 130% din necesarul de vitamina C recomandată pentru o zi. Fructul conține luteină, betacaroten, vitaminele B1, B2, B3, B5 și B9, acid nicotinic, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, carbohidrați, etc. Pielea conține uleiuri volatile și glucozide etc. Semințele conțin ulei, cetonă, ester.
 
Pomelo este, în general, consumat ca fruct în stare proaspătă. În general, în sud-estul Asiei este un desert popular, de multe ori consumat crud, stropit sau imersat într-un amestec de sare. De asemenea, este consumat în salate și în băuturi. Coaja este uneori folosită pentru a face marmeladă, este confiată și, uneori, este învelită în ciocolată. Florile aromatice sunt o sursă pentru obținerea mierii și sunt, de asemenea, prelucrate pentru a fi folosite în obținerea de parfum. Frunzele sunt folosite în prepararea de băi aromatice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii