Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul esenţial de mirt şi beneficiile sale medicinale

ro

05 Dec, 2014 10:07 2721 Marime text
Uleiul esenţial de mirt se obţine prin distilarea la aburi a florilor, frunzelor acestei plante. Are numeroase beneficii pentru sănătate, datorate în marea lor majoritate proprietăţilor sale antiseptice, astringente, expectorante, sedative şi deodorante. Datorită calităţilor antiseptice, uleiul esenţial de mirt este folosit pentru tratarea rănilor şi a infecţiilor. Acesta nu permite microbilor să infecteze rănile şi, în acest fel, protejează împotriva septicemiei şi tetanosului.
 
Folosit în apa de gură, uleiul esenţial de mirt ajută la contractarea gingiilor, ceea ce este benefic pentru dantură. Când este ingerat, uleiul de mirt are acelaşi efect asupra tractului intestinal şi muşchilor. Totodată, contractă şi întăreşte pielea şi ajută la reducerea ridurilor. Acest ulei favorizează curăţarea nasului, bronhiilor şi plămânilor, în perioadele de gripă sau raceală, reduce tusea şi ajută la reducerea prezenţei depozitelor de flegmă. 
 
De asemenea, uleiul esenţial de mirt relaxează, ajută la reducerea tensiunii, stresului, stărilor de mânie, reduce inflamaţiile, iritaţiile, stabilizează funcţiile nervilor şi este benefic pentru o serie de afecţiuni nervoase, precum Alzheimer, Parkinson, vertigo. Tot el ajută la vindecarea infecţiilor stomacale şi intestinale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii