Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de şofrănel, benefic pentru piele şi păr

ro

01 Dec, 2014 14:13 5009 Marime text
Uleiul de şofrănel se numără printre cele mai benefice uleiuri pentru păr şi piele. Conţine cantităţi mari de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, care contribuie la reducerea colesterolului şi zahărului din sânge. Datorită cantităţilor importante de acizi graşi şi de grăsimi sănătoase, este un aliat de nădejde al femeilor.
 
Este folosit pentru reducerea simptomelor sindromului premenstrual şi pentru îmbunătăţirea calităţii pielii şi părului. Bogat în acid oleic, acest ulei îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul scalpului, ceea ce stimulează creşterea părului. Mai mult de atât, uleiul de şofrănel protejează părul de poluare şi de elementele nocive din mediul înconjurător. Repară părul deteriorat de vopsirile repetate.
 
Totodată, pielea uscată poate fi combătută cu ulei de şofrănel. Este benefic şi pentru acnee, riduri şi cicatrici. De asemenea, uleiul de şofrănel este recomandat persoanelor care suferă de diabet, obezitate şi afecţiuni cardiovasculare. Conţine grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, benefice pentru organism, care ajută la menţinerea în cote normale a nivelului de colesterol. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii