Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de peşte scade colesterolul

ro

07 Jul, 2015 09:55 1166 Marime text
Uleiul de peşte este bogat în substanţe nutritive, el are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău, de a preveni şi reduce nivelul de trigliceride în exces, fiind util în tratarea persoanelor care suferă de lupus, o boală care atacă sistemul imunitar. Consumat de cel puţin două-trei ori pe săptămână, uleiul de peşte ajută la reducerea durerii şi a inflamaţiilor, a erupţiilor cutanate şi a oboselii.
 
Datorită conţinutului în acizi Omega-3, acest ulei ajută la menţinerea sănătăţii ochilor, deoarece hidratează suprafaţă oculară, scade riscul de apariţie a degenerescenţei maculare şi a altor afecţiuni oculare. Uleiul de peşte asigură îmbunătăţirea performanţelor cognitive (concentrare, învăţare, memorare), susţine funcţia vizuală la copii, contribuind astfel la dezvoltarea retinei.

De asemenea, îmbunătăţeşte şi întreţine memoria la toate vârstele, stopează apariţia rahitismului, asigură buna dezvoltare a sistemului nervos şi a celui imunitar la copii. Uleiul de peşte are capacitatea de a provoca pierderea de grăsime şi ajută la construirea masei musculare. Pentru a construi masa musculară, corpul are nevoie nu numai de proteine, dar, de asemenea, de calorii utile care pot fi derivate din grăsimi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii