Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de măsline previne cancerul

ro

26 Sep, 2019 00:00 1005 Marime text
Beneficiile uleiului de măsline sunt recunoscute încă din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, când măslinele erau simbolul păcii și al gloriei.
 
În prezent, medicii și nutriționiștii au realizat că uleiul de măsline extra virgin, în special, deține importante proprietăți nutriționale benefice pentru menținerea sănătății organismului.
 
Cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate este uleiul de măsline; din acest motiv acesta este componentul principal în dieta mediteraneană.
 
Uleiul de măsline este un suc natural care păstrează gustul, aroma, vitaminele și proprietățile curative ale măslinelor. Totodată, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat - proaspăt presat din măsline.
 
Beneficiile medicale ale uleiului de măsline se datorează atât conținutului ridicat de acizi grași monosaturați, cât și conținutului ridicat de antioxidanți.
 
Potrivit studiilor realizate până în prezent, uleiul de măsline previne apariția bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") în timp ce crește nivelul de colesterol HDL (colesterolul "bun").
Niciun alt ulei natural nu conține o cantitate atât de mare de acid monosaturat precum uleiul de măsline.
 
Uleiul de măsline este foarte bine tolerat de către stomac; potrivit studiilor, acesta previne apariția ulcerului gastroduodenal și gastrita, și, totodată, stimulează secreția bilei și a hormonilor pancreatici într-un mod mai natural și mai eficient decât medicamentele prescrise.
Prin urmare, acest ulei scade incidența apariției calculilor biliari.
 
Alte beneficii:
 
Previne cancerul
Previne bolile cardiovasculare
Previne diabetul zaharat
Mentine greutatea corporală
Vindecă durerile de urechi
Previne firele despicate
Ajută la tratarea acneei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii