Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de măsline combinat cu ou și miere, o excelentă cremă antirid

ro

29 Apr, 2020 00:00 23740 Marime text

Când eram noi copii și gramul de ulei, de oricare, valora greutatea lui în aur și tot nu-l găseai „la liber”, uleiul de măsline era o substanță la fel de fantastică precum lacrimile de inorog: auzisesi de el, visai la el, dar nu credeai că ai să te afli printre norocoșii care o să-l și vadă/guste vreodată, scrie antena3.ro.
 
Acum îl avem și în fiecare zi savanții mai descoperă un nou motiv pentru care e cu adevarat valoros. Potrivit medicilor, uleiul are un conținut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E si K, fier, acizi grași nesaturați în proporție de 85 la sută. 

Deși este ceva mai scump decât uleiul de floarea soarelui, merită. Nu e o cheltuială, ci o investiție în sănătatea ta. Singurul „loc” unde știu că e interzis uleiul de măsline, este în dietele în care nu e permisă nicio formă de grăsime.
 
 Iată doar câteva motive pentru care nu trebuie să ne lipsească din casă uleiul de măsline.

Știați că…

… masând de 2-3 ori pe zi gingiile cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei?

… o linguriță de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei?

… o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea previne constipaţia?

… uleiul de măsline reface tenul deshidratat? În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple. După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Uleiul înmoaie pielea, o curață, hidratează și regenerează.

… uleiul de măsline combinat cu ou și miere este o excelentă crema antirid? Amestecați un ou crud, o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline. În acest amestec puteti adauga şi puţin suc de fructe sau legume – lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.

… tenul se tonifiază folosind combinația ulei de măsline, suc de castravete și argilă? Se amestecă o lingură de ulei de măsline cu suc de castravete. Se adaugă praf de argilă până se obţine o pastă care se aplică pe faţă în strat subţire si se lasa timp de 20-30 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Dacă tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi mărită. Pentru hidratare, uleiul de măsline se poate combina cu argilă şi gălbenuş de ou. Pentru ca măştile să îşi facă efectul, trebuie repetate o dată la două zile.
 
… uleiul de măsline, cu lapte, mălai și lămâie verde constituie o excelentă mască pentru ten gras? Amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde, jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Aplicati pasta obţinută pe piele, lăsând-o să acţioneze o jumătate de oră. Clătiti din abundenţă cu apă călduţă.

… acneea poate fi eliminată cu ulei de masline? Faceți comprese cu amestecul următor: ulei de măsline, plus 100 de picături de ulei aromat de lavandă (ulei esenţial, nu industrial). Se amestecă bine şi se aplică pe coşuri sub formă de comprese sau se fricţionează uşor. Primele efecte apar după câteva zile.

… veti avea mâini și unghii sănătoase și frumoase folosind uleiul de măsline ? Pentru a vă întări unghiile, înmuiaţi-le timp de 10 minute în ulei de măsline călduț, o dată pe săptămână. Ele vor deveni mai puţin casante. În plus, această practică are meritul de a reduce și cuticulele. Dacă aveţi mâinile uscate, roşii sau crăpate, încălziţi puţin ulei de măsline într-un bol la cuptorul cu microunde (atenție, uleiul de măsline nu trebuie să fiarbă!). Înmuiaţi-vă mâinile timp de 15 până la 20 de minute, o dată la două zile şi pielea se va calma. Pentru a avea mâini cu pielea fină, masaţi-le cu ulei de măsline amestecat cu o linguriţă de zahăr.

… părul uscat și deteriorat se hidratează cu ulei de măsline ? Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat. Pentru acest tip de păr este indicată o mască hidratantă pregătită dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de măsline, frecate împreună ca pentru maioneza. Părul se masează cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii