Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de ghimbir, un bun stimulator al memoriei

ro

23 Mar, 2021 00:00 10019 Marime text
  • Ghimbirul în stare proaspătă acționează cel mai eficient asupra organismului, dar și infuziile, tincturile și uleiurile pot influența pozitiv starea de sănătate a adulților.
Ghimbirul a devenit în zilele noastre un adevărat panaceu fiind una dintre cele mai utilizate plante din lume.
 
Atât ca mirodenie folosită în sporirea aromei anumitor mâncăruri și băuturi, cât și pentru prevenirea și tratarea a numeroase afecțiuni.
 
Dintre acestea, stimularea sistemului digestiv, accelerarea metabolismului și echilibrarea valorilor colesterolului sunt considerabil ajutate de efectele terapeutice ale plantei.
 
Ghimbirul în stare proaspătă acționează cel mai eficient asupra organismului, dar și infuziile, tincturile și uleiurile pot influența pozitiv starea de sănătate a adulților.
 
Copiii și femeile însărcinate e bine să evite preparatele pe bază de ghimbir.
 
Revenind la formele de administrare a acestuia, trebuie menționat și uleiul de ghimbir (obținut la rece) care ajută la păstrarea unei memorii optime indiferent de vârstă, precizează  autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".
 
Pentru obținerea acestuia avem nevoie de câteva rădăcini de ghimbir care se curăță de coajă și se toacă mărunt. Acestea se așează într-o sticlă cu gura mai largă (cum erau odată sticlele de lapte din comerț), după care se toarna ulei de măsline presat la rece, cât să acopere ghimbirul tocat.
 
Se agită puțin sticla, apoi se completează cu ulei cam un centimetru deasupra stratului de ghimbir. Sticla se închide ermetic lăsându-se la macerat într-un loc călduros pentru două săptămâni.
 
După acest timp, se strecoară uleiul lăsandu-se la decantat încă trei patru zile. În final, se toarnă cu grijă într-o sticlă curată.
 
În uz intern se ia câte o linguriță de ulei de trei ori pe zi, fiind foarte eficient în afecțiuni ale sistemului nervos. În uz extern, ajută în înlăturarea durerilor de cap, frecționându-se ușor tâmplele atunci când este nevoie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gelu Galateanu 01 Sep, 2023 19:26 Foarte eficient ! Asta e rețeta corectă ,nu cea cu preparare la cad !