Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de armurariu, un produs benefic pentru organism

ro

15 Jun, 2015 12:17 1573 Marime text
Uleiul de armurariu, obţinut prin presarea la rece a seminţelor de armurariu, are multe utilizări în medicina populară. Principala sa calitate este conţinutul de silimarină, o substanţă cu rol în protejarea şi menţinerea sănătăţii ficatului. Silimarina protejează membranele celulare de la nivelul ficatului, ajută la refacerea hepatocitelor care sunt distruse de substanţele toxice şi de alcool. De asemenea, creşte secreţia biliară şi intensifică fenomenul de detoxifiere a ficatului.
 
Uleiul de armurariu este folosit şi în tratamentul unor afecţiuni precum dischinezie biliară, hepatită, ciroză, leziuni hepatice, litiază biliară, boli de ficat. Acest ulei conţine acizi graşi (palmitic, arahidic şi stearic), care sporesc imunitatea organismului, elimină substanţele nocive din organism şi au efect benefic asupra pielii. Uleiul de armurariu conţine şi antioxidanţi ce ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, prin combaterea atacului nociv al radicalilor liberi, îmbunătăţesc acuitatea vizuală şi previn bolile infecţioase.
 
Totodată, acest ulei este folosit în tratamentul arsurilor termice, rănilor, erupţiilor cutanate, eczemelor, acneei şi psoriazisului. Uleiul de armurariu este un bun remediu în tratamentul bolilor intestinale, leziunilor duodenale şi gastrice şi constipaţiei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii