Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul care reduce inflamaţiile

ro

09 Jul, 2015 13:20 1302 Marime text
Uleiul de cătină se numără printre cele mai bogate produse naturale în carotenoide. Are acţiuni antiinflamatorii, antibacteriene şi sedative. Uleiul de cătină conţine vitaminele A, C, E, vitamine din complexul B, calciu, magneziu, fier, acizi graşi esenţiali Omega-3, Omega-6, Omega-9 şi Omega-7. Uleiul de cătină conţine şi o cantitate importantă de serotonină, substanţă care are rolul de a proteja organismul împotriva infecţiilor şi de a grăbi vindecarea rănilor sau a arsurilor.
 
De asemenea, conţine şi substanţe anticanceroase, precum principii amare, arginină şi serotonină. Uleiul de cătină întăreşte sistemul imunitar, are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, previne apariţia hipertensiunii arteriale şi a arterosclerozei, ajută în combaterea infecţiilor şi creşte rezistenţa organismului la agenţii patogeni, ţinând bolile departe. Acest ulei inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi reduce efectele secundare cauzate de chimioterapie, luptând împotriva unor forme de cancer, precum cel gastric şi pulmonar. Folosirea cu regularitate a uleiului de cătină la nivelul tenului şi pielii corpului, menţine funcţiile celulelor cutanate, le stimulează regenerarea şi le asigură menţinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii