Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Troscotul, o plantă utilizată în tratarea mai multor afecţiuni

ro

06 Jul, 2014 17:07 13806 Marime text
Troscotul, o plantă medicinală, de la care se utilizează partea aeriană şi care înfloreşte din mai până în septembrie, este bogat în săruri minerale, tanini, mucilagii, vitamina C şi acid salicilic şi este folosit mai ales pentru tratarea afecţiunilor rinichilor, dar are şi efect hemostatic şi calmant.
 
Infuzia de troscot are capacitatea de a scădea tensiunea arterială, are proprietăţi astringente, antidiareice, cicatrizante, antiinflamatoare şi laxative. Această infuzie este indicată şi în cazul hemoragiilor intestinale, a ulcerului gastric, diareei, reumatismului şi tuberculozei pulmonare. Pentru a prepara infuzia de troscot se toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de plantă uscată, care se lasă la infuzat timp de 15 minute.
 
Ceaiul de troscot este recomandat în tratarea mai multor afecţiuni, precum gastrită, hemoroizi, bronşită, gută, obezitate, menoragie, celulită, azotemie şi diabet. Acest ceai are efect cicatrizant, calmant, remineralizant, hemostatic şi antidiareic. În uzul extern, este recomandată folosirea ceaiului în tratarea rănilor deschise, a varicelor şi epistaxisului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii