Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trei tratamente naturiste contra mătreţii

ro

18 May, 2015 15:31 1649 Marime text
Mătreaţa este o afecţiune destul de des întâlnită, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor, copiilor şi adolescenţilor. Mătreaţa este o afectare a pielii capului provocată de hipersecreţia ciupercii Pityrosporum ovale, care se găseşte în mod natural în sebumul produs de scalp. Atunci când ciupercile se înmulţesc anormal (din cauza unui dezechilibru hormonal, a stresului, a unei alimentaţii necorespunzătoare sau în urma folosirii unui şampon sau vopsea de păr) ele provoacă o supraproducţie a celulelor pielii capului, care se strâng şi ulterior se desprind sub formă de coji.

O altă cauză a apariţiei mătreţii poate fi uscarea pielii capului. Pentru diminuarea posibilităţii de apariţie a mătreţii, dar şi pentru regenerarea firelor de păr şi împiedicarea căderii acestuia sunt recomandate unele tratamente naturiste. Tratamentul cu ulei de ricin şi vitamina A, spre exemplu, este unul dintre cele mai ieftine tratamente împotriva mătreţii. Acest amestec se lasă să acţioneze între zece minute şi câteva ore, după care se spală părul cu un şampon pentru copii.

Tratamentul cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie hrăneşte atât scalpul, cât şi rădăcina firului de păr. Această mixtură se aplică cu ajutorul unui disc demachiant sau a unui tampon de vată. Se masează uşor la rădăcina părului, se lasă să acţioneze aproximativ 30 de minute, apoi se spală părul cu un şampon mai puţin agresiv. Şi tratamentul cu oţet de mere (o jumătate de cană), în care au fost dizolvate două aspirine, reprezintă un alt remediu foarte eficient contra mătreţii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii