Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţintaura, o plantă cu puternice efecte detoxifiante

ro

21 Jul, 2014 10:20 4075 Marime text
Ţintaura sau febra pământului se numără printre plantele cu cele mai puternice efecte detoxifiante şi febrifuge şi este unul dintre cei mai buni protectori hepatici, regenerând celulele hepatice. Pentru tratarea hepatitei de tip A, B sau C  se foloseşte pulberea de ţintaură, care este  eficientă în fazele incipiente ale bolii, încetinind ritmul de evoluţie a virusului hepatic.
Ţintaura este o plantă amară (mai amară decât pelinul), care stimulează musculatura prezentă la nivelul vezicii biliare, previne colecistita şi litiaza biliară. Totodată, stimulează tubul digestiv, capacitatea de asimilare a mineralelor şi oligoelementelor. Această plantă este indicată în constipaţie, anorexie, convalescenţă, balonare, dispepsie şi obezitate.
Ţintaura stimulează pofta de mâncare, creşte secreţia biliară, regenerează sângele şi activează circulaţia sanguină. De asemenea, anumite substanţe din compoziţia acestei plante au efect sudorific, reglează temperatura corporală şi elimină apa din organism, din acest motiv, ţintaura este utilizată în tratarea gripei şi a virozelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii