Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Televizorul obișnuiește creierul cu trândăvia

ro

27 May, 2015 16:26 1588 Marime text
În timpul privitului la televizor, emisfera stângă a creierului își diminuează activitatea, iar logica și funcția critică a gândirii sunt atenuate, omul asimilând mesajele nefiltrate direct în subconștient, au concluzionat, joi seara, participanții la o dezbatere asupra cărții lui Virgiliu Gheorghe "Efectele televiziunii asupraminții umane".

Tot mai mulți copii suferă de deficit atențional tocmai din motiv că petrecprea mult timp în fața televizorului, a avertizat psihiatrul Elena Stuparu. Cei afectați de această tulburare - aproximativ o treime dintre copiii din SUA -memorează mai greu, refuză să se angajeze în eforturi intelectuale, devin dezinhibați și imită conduite stereotipe, însușite de la televizor.

Sociologul Ilie Bădescu a spus că omul modern a devenit dependent de televiziune, stare care îi afectează relația cu semenii. Din cele 16 ore ale timpului diurn, 50% sunt alocate muncii iar 38% - privitului la televizor șinumai 10% din timpul lor oamenii și-l dedică familiei, a afirmat Bădescu.Credincioșii petrec 2% din timp în rugăciune, a adăugat el.

Continuarea pe sfaturimedicale.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii