Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Te confrunți cu dureri de cap? Iată câteva remedii care te–ar putea ajuta

ro

26 Mar, 2021 00:00 2983 Marime text
  • Pentru durerile uşoare, tăiați două felii de cartof crud și aplicați-le pe tâmple și întindeți-vă cu ochii închişi, în întuneric.
Autorul Thierry Rober, în cartea sa intitulată "800 de rețete secrete pentru sănătate-Leacuri naturale din farmacopeea universală" prezintă câteva remedii utile pentru durerile de cap.
 
Unul dintre acestea îl reprezintă aplicarea unei cataplasme cu argilă sau două straturi de frunze de varză strivite, de la care s-au indepărtat nervurile.
 
Deasemenea, puteți aplica pe frunte ceapă crudă tocată, rondele de lămâie sau o cataplasmă cu migdale sfărâmate. Pentru durerile uşoare, tăiați două felii de cartof crud și aplicați-le pe tâmple și întindeți-vă cu ochii închişi, în întuneric.
 
Fricționați fruntea și tâmplele cu camfor.
 
O compresă cu oțet pe frunte calmează o migrenă puternică. Acoperiți cu o cârpă legată în jurul capului. Repetați la fiecare sfert de oră.
 
Mâncați în fiecare dimineață o frunză de spilcuță pentru dureri de cap recurente. Aplicați gheață sau un element metalic rece pe frunte și durerea va dispărea în două minute. Amestecați în bain-marie 30 ml de suc proaspăt obținut din frunze şi flori de viorea, 10 ml ulei de măsline și 30 g de bază neutră.
 
Aşteptați să dea încet în clocot, strecurați, lăsați să se răcească și puneți la rece. Faceți să pătrundă masând fruntea și tâmplele de câteva ori pe zi.
 
Beți cu regularitate infuzii de coada-șoricelului. Beți zeama de lămâie și/sau grapefruit în apă caldă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii