Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de roșii, miraculos pentru oase

ro

15 Feb, 2018 00:00 2311 Marime text
Sucul de roșii este foarte bun pentru a-ți menține sănătatea oaselor și pentru a preveni osteoporoza, potrivit doctorinfo.ro.
Sucul organic de roșii conține mai mulți fenoli decât sucul de roșii care conține roșii provenind din recoltele tradiționale, conform unui studiu realizat de cercetători din mai multe țări.

Polifenolii sunt o grupare de componente naturale cu importante proprietăți nutrititive, care au abilitatea de a proteja corpul împotriva bolilor cardiovasculare și degenerative și îimpotriva anumitor forme de cancer.

Aceste substanțe pot să neutralizeze radicalii liberi și sunt capabile să regleze activitatea enzimelor, producând în această manieră nenumarate efecte benefice asupra sănătății.

Sucul de roșii întărește oasele

Sucul de rosii este "în stare" să țina osteoporoza departe. Iți vine să crezi sau nu, s-ar parea ca sucul de roșii, datorită conținutului său bogat în licopeni, contribuie la menținerea sănătății oaselor, dar și la prevenirea anumitor forme de cancere, cum ar fi cel de prostată, de sân, de pancreas, cervical, de piele, de ovare sau de stomac sau la prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta canadieni spun ca nu e nevoie de mai mult de două pahare de suc de roșii pe zi pentru a obține toate aceste efecte minunate.

Roșiile previn reumatismul

Roșiile nu îngrașă, nu au grăsimi, sunt foarte bogate în potasiu, vitaminele A, C si K, fier și calciu și chiar fosfor. Toate acestea, în combinatie cu licopenul si cu o alta substanta care se regaseste in rosii si care are proprietati asemanatoare cortizonului au rolul de a transforma roșiile într-un depurativ și antiinflamator puternic. Infecțiile renale, urinare, gută sau chiar constipația și reumatismul s-ar părea că pot să fie vindicate sau vizibil ameliorate prin consumul regulat de roșii sau suc de roșii. Ulcerul sau hiperacididatea gastrică pot de asemenea să fie ameliorate dacă se consumă timp de 21 de zile pana la 1 litru și jumătate de suc proaspăt de roșii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii