Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de roșii, efect anticancerigen

ro

27 Feb, 2021 00:00 2941 Marime text
  • Călugării nu folosesc nici un fel de presă sau mașină de tocat, ci pur și simplu, zdrobesc roșiile foarte bine coapte, apoi le strecoară printr-o pânză de cânepă, obținând un suc consistent și plin de vitamine.
Nu există reguli și nici cantități pentru o cură terapeutică de tomate, deși dacă urmăm sfaturile monarhilor vârstnici, vom constata eficiența de netăgăduit a curri cu suc proaspăt.

Părintele Pahomie de la Mănăstirea Cozia, care a trăit aproape 100 de ani în ultimii 20 de ani de viață, nu era vară în care să nu facă această cură, dar numai cu roșii din grădina mănăstirii, scrie autorea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".

Călugării nu folosesc nici un fel de presă sau mașină de tocat, ci pur și simplu, zdrobesc roșiile foarte bine coapte, apoi le strecoară printr-o pânză de cânepă, obținând un suc consistent și plin de vitamine.

Atunci când vor să îl consume proaspăt, îl strecoară o singură dată, dar dacă vor să obțină suc condensat pentru perioada de iarnă, îl strecoară de două sau chiar de trei ori, obținând un fel de pastă foarte gustoasă.

Revenind la sucul proaspăt, acesta poate fi consumat în cantități de până la 750 ml pe zi, astfel încât înaintea fiecărei mese principale se va consuma o cantitate de 250 ml de suc.

Acesta se poate administra și între mese, în funcție de afecțiunea pe care dorim să o tratăm. Un efect anticancerigen intens îl are cura de 30 de zile, timp în care se poate ajunge chiar până la un litru de suc proaspăt pe zi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii