Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sucul de cartofi cruzi ameliorează durerile de cap

ro

05 May, 2015 08:39 1870 Marime text
Sucul de cartofi cruzi are efecte de vindecare asupra organismului şi este folosit pentru diferite tratamente la nivelul tegumentului, deoarece ameliorează afecţiunile pielii. Acest suc conţine, printre altele, amidon, magneziu, potasiu şi vitamina C. Printre beneficiile lui se numără ameliorarea durerilor de cap, combaterea hipertensiunii arteriale, eliminarea stresului şi inducerea unui somn liniştitor.
 
Pentru calmarea durerilor de cap, se bea 100 de ml de suc de cartofi cruzi. Acest suc are efecte pozitive şi asupra sistemului digestiv, ajută în tratamentul gastritei cu aciditate mare, a ulcerului gastric şi duodenal, pancreatitei, constipaţiei şi arsurilor la stomac. Sucul de cartofi, de asemenea, elimină simptomele neplăcute create de aciditatea gastrică mare, normalizează nivelul de zahăr din sânge şi îmbunătăţeşte funcţia pancreasului.
 
Pe de altă parte, acest suc ajută în tratamentul arsurilor solare minore. În plus, cartofii au şi efect de reducere a cearcănelor, dacă sunt aplicate felii subţiri în zona ochilor pe pleapele închise, timp de 15 minute. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii