Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Substanţele din conţinutul nucilor au efecte benefice pentru organism

ro

10 Aug, 2015 15:25 1444 Marime text
Datorită formei pe care o au, nucile sunt frecvent asociate cu creierul nostru, căruia îi oferă din câte se pare multiple beneficii. Valoarea energetică a 100 de grame de miez de nucă se situează în jurul valorii de 700 de calorii, cantitate suficientă pentru a asigura necesarul zilnic al unei persoane adulte. Nucile reprezintă, în acelaşi timp, o sursă importantă de proteine, grăsimi, vitamine, numeroase minerale şi fibre, numărându-se printre alimentele cu cel mai bogat conţinut de cupru şi zinc.
 
Ele sunt benefice în tratarea unor afecţiuni cardiovasculare, a problemelor legate de creştere sau în întărirea sistemului imunitar. Miezul de nucă conţine iod, acesta fiind mai concentrat în coaja subţire ce acoperă miezul. Substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Pentru mărirea capacităţii de concentrare, se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci, amestecate cu patru linguriţe de miere polifloră.
 
Nucile au în compoziţia lor proteine, glucide, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sulf, iod, cupru, zinc, fier, dar şi vitaminele B1, B2, B5, PP, C şi caroten. Miezul de nucă prăjit combate infecţiile urinare, tusea şi anemia, elimină viermii intestinali, ajută la funcţionarea normală a musculaturii şi a sistemului nervos, fiind un tratament eficient contra psoriazisului, acneei şi a eczemelor alergice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii