Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Boala parodontală poate crește riscul de disfuncții erectile

ro

02 Dec, 2016 00:00 1808 Marime text
Disfuncțiile erectile sunt mai des întâlnite la bărbații care suferă de afecțiuni ale gingiei, potrivit unui raport care a analizat concluziile mai multor studii realizate în trecut. Acesta a fost publicat recent în ''International Journal of Impotence Research'', informează Reuters, citată de Agerpres.
 
Infecțiile cronice bacteriene la nivelul gingiilor, sau boala parodontală, reprezintă o cauză majoră, des întâlnită, a pierderii dinților în rândul adulților, notează autorii raportului. Această condiție a fost asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și cu inflamații la nivelul întregului corp, care la rândul lor au fost legate de apariția atacului vascular cerebral și de fenomenul de rigidizare a arterelor. În plus, atacul vascular cerebral și rigidizarea arterelor au fost asociate cu disfuncția erectilă.
 
''După părerea noastră, mecanismul biologic actual al disfuncțiilor erectile în cazul pacienților cu boală parodontală rămâne puțin înțeles'', a declarat autorul principal al raportului, dr. Zhigang Zhao din cadrul Universității Medicale Guangzhou din China. ''Ar putea fi încă prea devreme să sugerăm că bărbații cu disfuncție erectilă ar trebui să-și controleze dantura și că bărbații cu boală parodontală cronică ar trebui să-și facă probleme în privința funcției sexuale'', a preciza Zhao. ''Însă ar fi bine ca pacienții care au parodontită cronică să fie informați cu privire la asocierea acesteia cu disfuncțiile erectile'', a mai spus specialistul.
 
Autorii cercetării au analizate date rezultate în urma a cinci studii publicate între 2009 și 2014, inclusiv a unui experiment controlat aleatoriu. În total, la cercetări au participat 213.000 de subiecți, cu vârste între 20 și 80 de ani.
 
Fiecare studiu a ajuns la concluzia că disfuncțiile erectile erau mai des întâlnite în rândul bărbaților care erau tratați de boală parodontală cronică, în special cei cu vârste sub 40 de ani și cei cu vârste peste 59 de ani. După diabet, care poate influența atât boala parodontală cât și funcțiile sexuale, disfuncțiile erectile au fost de 2,28 de ori mai des întâlnite în cazul bărbaților cu boală parodontală decât în al celor care nu sufereau de această problemă.
 
''Din moment ce boala parodontală cronică a fost asociată cu mai multe tulburări cronice, este util să se recomande curățarea interdentară pentru a reduce placa dentară și inflamația gingivală, a adăugat Zhao. ''Tratamentul bolii parodontale cronice poate controla sau elimina inflamația și poate reduce riscul de disfuncții erectile'', a mai spus acesta, potrivit sursei citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii