Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strugurii, utili în tratarea astmului

ro

07 Apr, 2021 00:00 2322 Marime text
  • Strugurii au importante beneficii pentru organism.
 
Aceștia conțin antioxidanți puternici care amână îmbătrânirea celulelor și protejează împotriva mai multor tipuri de cancer, scrie Romaniatv.net.
 
Numeroase rețete sănătoase conțin struguri, datorită aromei lor speciale. Totuși, unii nutriționiști spun că nu poți slăbi mâncând struguri, întrucât conțin cantități generoase de zahăr, însă acesta este doar un mit.
 
Strugurii nu îngrașă, trebuie doar să ai grijă să nu îi consumi alături de o cantitate mare de mâncare. Dacă faci puțin sport, dormi 8 ore pe noapte și îți hidratezi organismul, vei slăbi 4 kilograme în 6 zile cu dieta cu struguri negri.
 
Strugurii au un rol deosebit asupra aparatului digestiv. Efectul lor este de asemenea binefăcător și în hepatite, deoarece au și proprietăți coleretic—colagoge.
 
De asemenea, pentru influența favorabilă asupra metabolismului , se recomandă în obezitate și ateroscleroză. Sucul de aguridă (strugure înainte de coacere), are proprietăți diuretice marcante, combate obezitatea , iar diluat cu apă dă o băutură revigoratoare.
Datorită valorii lor terapeutice, strugurii pot fi folosiți în tratarea astmului.
În plus, efectul puternic de hidratare al acestor fructe contribuie la creșterea nivelului de umiditate în plămâni, reducând numărul crizelor de astm.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii