Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spondiloza cervicală - cauze, simptome şi remedii naturiste

ro

28 Jul, 2014 10:29 5715 Marime text
Cea mai întâlnită afecţiune a coloanei vertebrale la adulţi, spondiloza cervicală este o afecţiune localizată la nivelul vertebrelor şi a discurilor intervertebrale cervicale, ce limitează mişcările gâtului. Această afecţiune apare rar la persoanele foarte tinere, fiind mai frecventă după vârsta de 40 de ani.
Printre cauzele apariţei spondilozei cervicale se numără accidentele sau traumatismele  gâtului, lipsa activităţii  fizice care duce la slăbirea muşchilor, ce nu mai sunt capabili să susţină corect coloana vertebrală, dar şi obezitatea, prin împovărarea articulaţiilor şi a coloanei vertebrale.
Printre simptomele spondilozei cervicale se află durerile de cap din zona cefei şi a  umerilor, stări de ameţeală, pierderea echilibrului, amorţeli şi furnicături ale mâinilor, scăderea forţei musculare în mâini şi înţepenirea gâtului, în special dimineaţa.
Printre remediile naturiste recomandate se numără decoctul de muguri de viţă  de vie (două linguriţe la o cană de apă, se consumă două căni pe zi), decoctul din coajă de salcie (zece grame la o cană de apă, se bea o cană pe zi), infuzia de salvie (o lingură de plantă la o cană de apă, se consumă câte două căni, timp de 25 de zile) şi infuzia din flori de coada şoricelului (o lingură la o cană de apă, se bea cu înghiţituri rare).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii