Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de Infecţioase, plin de copii cu meningită? Ce spun reprezentanţii DSP Constanţa

ro

04 Oct, 2016 00:00 7507 Marime text


În ultimele săptămâni, constănţenii s-au alarmat din cauza mai multor informaţii contradictorii cu privire la mai multe cazuri de meningită, ce ar face victime în rândul copiilor şi al elevilor din Constanţa. Deşi specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa nu au confirmat niciun caz de meningită, pe un grup de mămici de pe Facebook continuă să apară informaţii potrivit cărora opt copii au fost internaţi doar în cursul zilei de duminică cu meningită.
 

„Aşa arată saloanele de meningită la Spitalul de Boli Infecţioase - Constanţa. Ieri au fost internaţi opt copii. Oare unde îi internează pe cei care vin astăzi, deasupra? Noi sperăm să eliberăm un pat astăzi“, scria o mămică în cursul dimineţii de luni, ataşând şi câteva fotografii cu aglomeraţia din salon.

 
Cu toate acestea, reprezentanţii DSP Constanţa au spus că niciun caz de meningită nu a fost înregistrat în judeţul nostru. „A fost un val de suspiciuni în perioada 15 - 20 septembrie. Atunci, opt cazuri au fost sub supraveghere, însă nu s-au confirmat. Trebuie făcută diferenţa între suspiciune şi diagnosticul efectiv. Pentru a se confirma o suspiciune durează ceva timp, pentru că se face un examen serologic. În perioada aceasta, bolnavul este ţinut sub supraveghere şi tratament. De obicei, în trei-cinci zile, simptomele se remit, iar în şapte zile, de regulă, vin rezultatele de la Bucureşti. Până vin confirmările, toţi cei cu suspiciuni sunt ţinuţi sub supraveghere medicală”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa, Loti Popescu.
 
Meningita debutează ca o viroză, având ca simptome gât înţepenit şi durere în zona cervicală, febră, dureri de cap, stări de vomă, somnolenţă, dureri musculare, frisoane şi fotofobie. Trebuie ţinut cont că meningita este o boală contagioasă, iar germenii care au cauzat-o pot fi uşor transmişi de la o persoană la alta prin tuse, strănut sau chiar sărut. Nici Spitalul Clinic de Boli Infecţioase nu a raportat vreun caz de meningită, potrivit ultimului comunicat.
 

„În perioada 26.09.2016 - 2.10.2016 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 80 de cazuri boală diareică acută, din care au fost internate 53 de cazuri”, se arată în document.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii