Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sinuzita şi cele mai importante remedii naturiste

ro

22 Mar, 2015 00:00 1840 Marime text
Sinuzita reprezintă inflamaţia mucoasei sinusurilor şi se poate declanşa din cauza unei răceli sau a unei infecţii fungice cronicizate. Se manifestă prin dureri de cap, nas înfundat, senzaţie de cap greu, oboseală şi febră. Cu ajutorul plantelor medicinale, sinuzita poate fi prevenită şi tratată natural. Una dintre plantele benefice în tratarea sinuzitei este rozmarinul. Acesta are efecte antiseptice, antifebrile şi tonice. Rozmarinul stimulează circulaţia sanguină, combate durerile de cap şi migrenele.
 
Folosit sub formă de cataplasme, hreanul favorizează eliminarea pe cale nazală a secreţiilor care blochează sinusurile. Ardeiul iute, de asemenea, este eficient în cazul rinitelor şi sinuzitelor, fiind recomandată consumarea lui timp de două săptămâni. Sunt foarte eficiente şi cataplasmele aplicate pe frunte cu tinctură de ardei iute diluată cu puţină apă.
 
Cimbrul, ienupărul, mugurii de pin, salvia, coada-şoricelului şi muşeţelul sunt plante care, folosite împreună, dau rezultate remarcabile în tratarea sinuzitei. În acest sens, se prepară o infuzie obţinută dintr-o lingură de amestec de plante şi 250 ml de apă clocotită. Se beau zilnic trei căni de ceai îndulcit cu miere de albine. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii