Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Dacă ai probleme cu picioarele, îţi oferim câteva dintre cauze

ro

21 Jan, 2015 00:00 1262 Marime text
Dacă ai tot timpul picioarele reci, unul dintre motive ar putea fi fluxul sărac de sânge, o problemă de circulaţie asociată uneori cu fumatul, presiunea sanguină ridicată sau boala cardiacă.

Alte cauze posibile ar putea fi hipotiroidismul şi anemia. Un medic vă poate spune dacă este vorba de o problemă medicală sau pur şi simplu dacă aveţi picioare reci.

Durere de picior

Durerea care nu este cauzată de pantofii cu tocuri ar putea fi produsă de o fractură de stres, o mică crăpătură în os. O cauză posibilă: exerciţiul intens, în special, sporturile cu impact ridicat, precum baseball-ul şi alergarea pe distanţă lungă. Oasele slăbite de oasteoporoză măresc riscul.

Degete roşii, albe şi albastre

Boala Raynaud se caracterizează prin schimbarea culorii degetelor în alb, albastru şi roşu, pentru ca apoi să revină la culoarea normală. Cauza este o îngustare bruscă a arterelor, numită Glossary Link spasm vascular. Stresul sau schimbările de temperatură pot declanşa spasme vasculare, care de obicei nu duc la alte probleme de sănătate. Boala Raynaud este asociată şi cu artrita reumatoidă, boala Sjogren sau probleme cu tiroida.

Durere de călcâie

Cea mai comună cauză a durerii de călcâie este fasciita plantară, inflamarea zonei unde acest Glossary Link ligament lung se ataşează de osul călcâiului. Durerea poate fi ascuţită când te trezeşti dimineaţa şi aplici presiune pe picior. Şi artrita, exerciţiul excesiv şi încălţămintea nepotrivită pot cauza durerea de călcâie, ca şi tendonita. Cauzele mai puţin întâlnite sunt pintenul osos pe fundul călcâiului, o infecţie a osului, tumoare sau fractură.

Articolul integral îl puteţi citi pe http://www.sfaturimedicale.ro/articole-medicale/item/50033-care-sunt-cauzele-picioarelor-reci
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii