Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Seminţele de mac îmbunătăţesc capacitatea de concentrare

ro

02 Sep, 2015 09:25 1907 Marime text
Macul este cunoscut din cele mai vechi timpuri. După ce se scutură, florile de mac lasă loc unor capsule, care conţin o multe bobiţe mici, benefice pentru sănătate. Seminţele de mac sunt folosite de mii de ani în bucătărie, dar şi ca leac împotriva anumitor afecţiuni. Aceste seminţe conţin acid ascorbic, tocoferol, niacină, zinc, fier, calciu, iod, magneziu, alcaloizi şi carbohidraţi.
 
Seminţele de mac au proprietăţi astringente, analgezice, carminative şi sedative, prin prisma cărora ele reduc iritabilitatea şi durerile de gât, calmează tusea, crizele de astm, afecţiunile psihice, durerile provocate de colici şi sciatică. Datorită efectelor sale calmante, seminţele de mac îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi contribuie, totodată, la îmbunătăţirea memoriei la copii şi la tineri.
 
Macul este de mare ajutor şi în frumuseţe: infuzia de petale de mac se foloseşte cu efecte vizibile împotriva ridurilor. Seminţele de mac crude şi măcinate sunt recomandate în cazuri de hipoaciditate gastrică şi diaree. Infuzia preparată din aceste seminţe calmează durerile de dinţi şi urechi. Uleiul extras din seminţe de mac are un puternic rol în prevenirea şi tratarea cancerului mamar, el stabilizează nivelul zahărului din sânge şi reduce mult colesterolul. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii