Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sarea amară calmează corpul şi mintea

ro

16 Aug, 2015 00:00 1906 Marime text
 Sarea amară, cunoscută şi sub numele de sulfat de magneziu sau sare Epsom, are proprietăţi de calmare a întregului corp, a minţii, dar şi a sufletului. Ea conţine magneziu, sulf, oxigen şi are numeroase beneficii, de la relaxarea sistemului nervos, tratarea durerilor membrelor şi a celor de spate, până la vindecarea tăieturilor şi tratarea circulaţiei periferice. Sarea amară reprezintă un exfoliant natural eficient şi are un efect antiinflamator puternic, de aceea poate fi folosită în diverse tratamente de înfrumuseţare, dar şi pentru a scăpa de durerile musculare.
 
Adăugată în balsamul de păr, sarea amară şi oferă părului mai mult volum. Băile cu apă caldă în care s-a adăugat acest tip de sare elimină mirosul neplăcut, durerile şi senzaţia de picioare grele. Când se dizolvă în apă, sarea Epsom eliberează magneziul, acesta fiind absorbit de celule. Astfel, organismul se relaxează, ameliorând foarte mult durerile musculare. Magneziul ajută şi la producerea serotoninei în creier.
 
De asemenea, sarea amară elimină toxinele din organism, calmează sistemul nervos şi relaxează plăcut muşchii. Tot ea ajută la prevenirea bolilor de inimă şi a accidentului vascular cerebral, prin scăderea tensiunii arteriale, protejând elasticitatea arterelor şi prevenind formarea cheagurilor de sânge.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii