Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte fructe şi legume portocalii benefice organismului

ro

27 Jul, 2014 11:29 3334 Marime text
Fructele şi legumele sunt benefice organismului, în acest sens, le amintim pe cele portocalii, precum guava, papaya, morcovii sau dovleacul. Morcovii sunt plini de vitamina A, previn cancerul, îmbunătaţesc vederea şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Numită şi „fructul îngerilor”, papaya întreţine sănătatea sistemului digestiv, întăreşte sistemul imunitar şi protejează corpul de boli.

Studii recente au descoperit că roşiile de o nuanţă portocalie conţin licopen care se absoarbe mai uşor în organism. Licopenul este un antioxidant care protejează corpul de cancer şi alte boli. Dovleacul butternut este slab în grăsimi, cu o textură cremoasă, conţine mult potasiu, este bogat în fibre şi ajută la întărirea oaselor. Cu cât este mai portocaliu, cu atât este mai sănătos.

Cantalupul este o specie de pepene care este nu numai foarte delicios, dar şi foarte sănătos, având un conţinut bogat de vitaminele A şi C şi betacaroten. Portocalele au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge şi de a accelera procesul de ardere a grăsimilor, în timp ce guava este un  fruct tropical bogat în licopen, un antioxidant puternic care luptă cu cancerul. În plus, guava are cu 63% mai mult potasiu decât o banană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii