Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Zeama de varză şi proprietăţile ei curative

ro

06 Jan, 2016 00:00 3140 Marime text
Zeama de varză are proprietăţi detoxifiante asupra organismului, prin contribuţia sa la eliminarea toxinelor. Datorită faptului că stimulează arderea grăsimilor şi stabilizează apetitul, zeama de varză este indicată în curele de slăbire. Cura cu zeamă de varză ajută la vitaminizarea organismului şi la întărirea sistemului imunitar. Zeama de varză favorizează reglarea şi normalizarea tensiunii şi contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în organism.
 

De asemenea, zeama de varză contribuie la normalizarea digestiei şi a tractului digestiv, dar şi la prevenirea şi tratarea constipaţiei. Acest lichid are un conţinut bogat de substanţe nutritive, care revitalizează organismul, îl tonifică şi luptă împotriva anemiei. Deoarece conţine vitamina U antiulceroasă, vitamină ce se distruge prin fierbere, zeama de varză poate fi consumată intern pentru tratarea ulcerului. Mai mult de atât, zeama de varză este cunoscută drept un remediu eficient împotriva stărilor de mahmureală.
 
Totodată, prin conţinutul său bogat în vitamina C, această băutură poate ţine deoparte răceala şi gripa, poate înlătura răguşeală sau durerile uscate din piept. Zeama de varză conţine acid lactic, un detoxifiant foarte eficient al colonului. În acelaşi timp, reprezintă un puternic agent antiinflamator, poate preveni şi trata artrita şi alte boli inflamatorii degenerative. Tot ea scade colesterolul şi are un efect detoxifiant asupra ficatului. Zeama de varză face minuni în cazul persoanelor care suferă de astm şi bronşită, datorită proprietăţilor sale de a stimula capacitatea de vindecare a aparatului respirator.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii