Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Valoarea nutritivă a vinului roşu

ro

23 Dec, 2014 12:41 2542 Marime text
Vinul roşu se numără printre cele mai vechi băuturi de pe pământ, iar consumul moderat al acestuia aduce o mulţime de beneficii organismului. Vinul roşu conţine resveratrol, vitamine şi minerale, precum potasiu, fosfor, fluor şi magneziu. Potasiul contribuie la reglarea ritmului cardiac, ajută la sinteza acidului proteic şi nucleic, la producerea de energie, dar şi la transformarea zahărului din sânge în glicogen. Fluorul previne cariile dentare şi menţine smalţul dinţilor, iar fosforul ajută funcţia renală, metabolismul, multiplicarea celulară şi susţine contracţiile musculare ale inimii.
 
Vinul roşu protejează inima, luptă cu radicalii liberi, contribuie la gestionarea stresului şi are efect benefic asupra sănătăţii dentare. Consumul moderat de vin roşu previne infarctul miocardic şi cancerul, combate afecţiunile pulmonare, poate trata parodontoza şi maladia Alzheimer. Vinul roşu este recomandat persoanelor care au un nivel ridicat de trigliceride, celor care suferă de migrene, care încearcă să slăbească, dar şi femeilor gravide. De asemenea, vinul roşu este benefic pentru somn şi reduce efectul negativ al fumatului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii