Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de şofrănel este folositor femeilor. Iată motivele

ro

28 Mar, 2016 00:00 1726 Marime text

Uleiul de şofrănel este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru păr şi piele. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi Omega-3, Omega-6 şi grăsimi sănătoase, uleiul de şofrănel este folositor femeilor. El ajută la reducerea simptomelor sindromului premenstrual şi îmbunătăţeşte calitatea pielii şi a părului.
 
Acest ulei contribuie la reducerea zahărului din sânge, fiind de mare ajutor persoanelor care suferă de diabet, obezitate şi afecţiuni cardiovasculare. Uleiul de şofrănel conţine şi grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, grăsimi benefice pentru organism, ce ajută la menţinerea în cote normale a nivelului de colesterol şi la reducerea kilogramelor în plus. Mai mult de atât, acizii graşi Omega-6 din uleiul de şofrănel contribuie la reducerea grăsimii abdominale.
 
De asemenea, uleiul de şofrănel protejează părul de poluare şi de elementele nocive din mediul înconjurător. Acest ulei este foarte bogat în acid oleic, care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul scalpului. După cum am spus, uleiul de şofrănel are numeroase beneficii şi pentru piele. În special pielea uscată poate fi combătută cu ulei de şofrănel, deoarece este bogat în grăsimi şi acizi graşi. Este rapid absorbit de piele, ajută la tratarea acneei, ridurilor şi cicatricilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii