Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ulei folosit în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu probleme

ro

06 Jun, 2016 00:00 1216 Marime text
 

Uleiul de chimen negru este un ulei esenţial din seminţe de Nigella sativa, bogat în compuşi activi cu rol purifiant, antialergic, antifungic şi antiinflamator. Este folosit în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu probleme şi în particular a tenului cu tendinţe acneice. Părul şi scalpul beneficiază şi ele de acţiunea sa revitalizantă şi fortifiantă.
 
Seminţele acestei plante conţin acizi graşi esenţiali, precum şi alţi constituenţi. Uleiul din seminţe de chimen negru combate durerile de dinţi şi cele de cap, ajută digestia, stimulează regenerarea ţesuturilor, calmează pielea iritată, combate diverse tulburări respiratorii şi ginecologice. De asemenea, poate fi foarte eficient împotriva unui număr de afecţiuni inflamatorii, precum  reumatismul, dar şi în caz de alergii, astm, bronşită, sinuzită alergică, artrită, tuse persistentă.
 
Acest ulei protejează sănătatea celulelor, ajută în recuperarea rapidă după răceli şi viroze respiratorii, precum şi la reducerea sau eliminarea durerilor cauzate de artrită. În plus, are un puternic efect imunomodulator în sindromul autoimun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii