Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tinctura din frunze de nuc combate căderea părului

ro

19 Jun, 2016 00:00 4032 Marime text
 

Frunzele de nuc prezintă o serie de proprietăţi foarte benefice pentru organismul uman. Prin prepararea lor sub diverse forme, dar mai ales sub formă de tinctură sau de infuzie, se pot trata boli stomacale, intestinale şi hepatice. Tinctura din frunze de nuc se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste folosite contra căderii părului şi pentru regenerarea acestuia. Frunzele de nuc regenerează părul şi îl ajută să devină mai bogat şi mai sănătos. Efectul benefic al frunzelor de nuc asupra firelor de păr se datorează substanţelor active pe care le acestea le conţin, şi anume: uleiuri volatile, minerale, iuglonă, tirozină.
 
De asemenea, frunzele de nuc conţin o cantitate importantă de vitamina C, care oferă strălucire părului. Tinctura din frunze de nuc combate căderea părului, dar are şi alte beneficii în tratarea afecţiunilor aparatului cardiovascular. Tinctura din frunze de nuc este utilizată şi în boli ale aparatului digestiv, precum dispepsii, regurgitaţii, colici, diaree de natură bacteriană, flatulenţă, balonări, în boli metabolice şi endocrine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Danila 04 Aug, 2016 12:14 Si eu stiam de frunzele de nuc ca sunt bune la asa ceva, dar pana acum nu am experimentat asa ceva. Si mie imi cade parul rau, dar nu vreau sa fac nimic deocamdata. Astept sa treaca de de la sine, poate e ceva temporar sau o dereglare hormonala care se poate repara de la sine. In caz ca nu o sa treaca cred ca o sa iau niste suplimente cu vitamine care sa ma ajute.