Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Rubarba combate indigestia

ro

24 Dec, 2014 09:26 1732 Marime text
Rubarba este o legumă originară din Asia sau America de Nord, care creşte în cantităţi mari în Siberia şi China, iar la noi este cultivată mai ales în zona Ardealului. Săracă în calorii, rubarba este foarte bogată în fosfor, potasiu, fier, magneziu, zinc şi vitamina C. Această legumă are proprietăţi astringente, antitumorale, tonice şi purgative, fiind recomandată în caz de constipaţie, bronşită cronică, dar şi pentru îmbunătăţirea digestiei.
 
De asemenea, rubarba lupta împotriva tumorilor maligne şi previne, în acelaşi timp, formarea celulelor canceroase, întăreşte sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecţiilor. Rubarba combate indigestia, stopează crampele abdominale, stimulează apetitul şi tratează afecţiunile ficatului şi pe cele ale vezicii biliare. 
 
Cataplasmele cu rizomi de rubarbă se folosesc pentru tratarea rănilor şi a unor afecţiuni ale pielii, a echimozelor (vânătăilor), precum şi pentru calmarea durerilor în regiunea lombară, cauzate de efortul fizic. Ceaiul de rubarbă este indicat şi în eliminarea pietrelor la rinichi, dar şi în cazuri de nefropatie diabetică şi insuficienţă renală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii