Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru un păr frumos şi strălucitor

ro

29 Nov, 2014 00:00 1777 Marime text
De multe ori, secretul pentru un păr sănătos şi frumos se află în... bucătărie. Bogate în vitamine şi minerale, uleiurile reprezintă tratamente ideale pentru îmbunătăţirea calităţii firului de păr. Uleiurile de măsline, de avocado şi de cocos previn apariţia mătreţii, căderea parului şi, în acelaşi timp, au un rol esenţial în hrănirea firului de păr.
 

Datorită proprietăţilor emoliente şi antiinflamatorii, uleiul de măsline este perfect pentru părul deteriorat. Se aplică săptămânal, pe părul spălat. Şi uleiul de ricin conţine vitamine benefice pentru părul uscat şi foarte firav. Se amestecă ulei de ricin cu un gălbenuş de ou, o lingură de ulei de măsline şi puţină zeamă de la o lămâie. Se lasă să acţioneze o oră, apoi se clăteşte bine.
 
De asemenea, albuşul de ou, bogat în vitamine, are efecte benefice asupra părului, stimulând creşterea şi redându-i strălucirea. În acest context, albuşurile de la trei ouă se bat spumă şi se aplică uniform pe toată lungimea părului. Totodată, consumul alimentelor bogate în vitaminele B şi D, precum bananele şi ardeii, oferă părului vitalitate, ajutându-l să crească mai mult, într-un timp scurt. Şi seminţele de in întreţin frumuseţea părului. Se recomandă adăugarea a două linguri de seminţe de in în salate, smoothie-uri, pâine sau dulciuri făcute în casă. Mătreaţa poate fi combătută tot cu remedii naturiste. În acest caz, papaya este ideal. Se alege un fruct bine copt, care se decojeşte şi se aruncă sâmburii. Se adăugă o ceaşcă de iaurt şi se amestecă până când compoziţia se omogenizează. Se întinde pe toată suprafaţa părului şi se lasă jumătate de oră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii