Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste care tratează arsurile stomacale

ro

05 Sep, 2014 00:00 2012 Marime text
Arsurile stomacale sunt provocate de o tulburare numită reflux gastro-esofagian şi apar când cantitatea de acid din stomac creşte atât de mult, încât urcă spre esofag, iar cei care sunt afectaţi simt dureri în capul pieptului.

Persoanele care suferă de arsuri stomacale nu trebuie să facă abuz de cafea şi de condimente, să evite usturoiul, ceapa, ardeiul iute, piperul, dar şi merele, deoarece irită stomacul sensibil şi pot accentua problemele, ajungându-se de la gastrită la ulcer.
De asemenea, în aceste cazuri, se recomandă trei mese principale şi două gustări, pentru ca stomacul să nu lucreze „în gol“, precum şi cel puţin opt pahare cu apă şi evitarea cinelor la ore târzii.
 
Unul dintre cele mai bune remedii împotriva acidităţii şi arsurilor de stomac este mestecatul busuiocului după mese, deoarece ajută la îndepărtarea durerilor, a stărilor de greaţă şi a gazelor. Pentru calmarea arsurilor, este recomandată şi zeama de cartof.
De asemenea, un alt remediu eficient este rozmarinul sălbatic. În acest scop, se prepară o infuzie dintr-o lingură cu plantă şi o cană cu apă clocotită. Se bea în reprize câte o lingură, de patru-cinci ori pe zi.
 
Oţetul de mere este o altă soluţie împotriva arsurilor stomacale. Se amestecă două linguriţe cu oţet de mere şi două linguri cu miere într-un pahar cu apă şi se bea înainte de masă. Şi apa de tărâţe contribuie la echilibrarea mediului acid din stomac şi este de folos organismului, fiind bogată în vitamine din complexul B. Totodată, purifică şi detoxifică, ajută rinichii să funcţioneze mai bine. Argila dizolvată în apă este şi ea eficientă în tratarea arsurilor stomacale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii