Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile nebănuite ale mentei

ro

31 Jul, 2014 00:00 1050 Marime text
Renumită pentru parfumul său îmbietor, menta reprezintă un remediu extrem de bun în ceea ce priveşte combaterea oboselii, dar şi a stării de încordare. Menta conţine vitamina A, acid ascorbic, niacină şi riboflavină, dar şi minerale, precum fier, zinc, potasiu, şi este energizantă, aducând beneficii asupra ficatului, vezicii biliare şi circulaţiei. 

Având un puternic efect asupra sistemului nervos, ceaiul de mentă este recomandat în tratarea afecţiunilor biliare şi în micşorarea calculilor biliari. Totodată, acest ceai detoxifică organismul, contribuie la ameliorarea durerilor musculare şi articulare, dar şi a celor provocate de reumatism şi artroză.
 
Ceaiul de mentă înlătură problemele intestinale, ajută la eliminarea expectoraţiilor şi calmează durerile de cap. De asemenea, este util în tratamentele antiacneice, precum şi în combaterea altor iritaţii ale pielii. Se recomandă consumul ceaiului de mentă în perioadele de stres sau epuizare, deoarece are un efect calmant şi răcoritor. Frunzele de mentă pot fi adăugate în apa de baie, pentru a detensiona organismul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii