Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Oregano, o sursă excelentă de vitamine şi minerale

ro

28 Nov, 2014 00:00 1975 Marime text
O sursă excelentă de vitamine şi minerale, oregano, cunoscut mai mult ca un condiment, are numeroase beneficii pentru sănătate. Conţine vitaminele A, C şi E, minerale, precum fier, calciu, potasiu, zinc, cupru şi magneziu. Un antioxidant deosebit de puternic, oregano are acţiuni carmintative, diuretice, expectorante, antibacteriene, antioxidante, antimicrobiene şi tonice.
 
Acest condiment stimulează sistemul imunitar şi pregăteşte organismul în lupta împotriva agenţilor patogeni. Distruge paraziţii intestinali, ameliorează durerile menstruale, îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi contribuie la curăţarea plămânilor, ameliorând atacurile de astm. De asemenea, stimulează pofta de mâncare şi menţine greutatea corporală, deoarece nu conţine colesterol şi este bogat în fibre dietetice.

Uleiul de oregano, un produs mai puţin cunoscut, conţine carvacrol, timol, terpenes şi acid rosmarinic. Fiecare dintre aceşti compuşi luptă împotriva mai multor boli (giardia, candida). Este un tratament excelent pentru răceli şi gripe. La primele semne de răceală, se adaugă două-trei picături de ulei esenţial de oregano într-un pahar cu suc de portocale. Se bea o singură dată pe zi, timp de cinci zile. De asemenea, uleiul de oregano poate fi folosit şi în problemele digestive, deoarece stimulează producţia de bilă, reduce balonarea şi indigestia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii