Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Morcovul, important în combaterea anemiei

ro

22 Jan, 2016 00:00 2008 Marime text
Morcovul, cunoscut pentru calităţile sale tonifiante şi medicale, este cel mai important furnizor de vitamina A, conţine mult fier, important în combaterea anemiei şi a tulburărilor de creştere. În plus, morcovul acţionează ca un regulator şi cicatrizant gastric. Tot el întinereşte celulele şi stimulează funcţiile hepatice, vindecă ulcerul gastrointestinal şi măreşte cantitatea de lapte la mamele care alăptează.
 
Morcovul conţine 80% apă, 1%protide şi % hidraţi de carbon. De asemenea, conţine sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, cupru, brom şi vitamine. Consumul de morcov este recomandat în afecţiunile aparatului digestiv, reglarea tranzitului intestinal, ulcere gastroduodenale, chiar cu hemoragii, în litiază urică, reumatism, gută, avitaminoze, bronşite cronice şi astm. Totodată, consumul acestei legume are drept efect accelerarea creşterii la copii, mărirea rezistenţei la infecţii, păstrarea rezistenţei epitaliilor şi mărirea acuităţii vizuale.
 
Pe de altă parte, sucul de morcov are efecte diuretice, depurative, antianemice şi antiseptice. El apară corpul de infecţii şi ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate a dinţilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii