Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Mierea de lavandă, recomandată în caz de epuizare fizică

ro

27 Mar, 2016 00:00 1771 Marime text
Mierea de lavandă se numără printre cele mai parfumate sortimente de miere, iar culoarea sa este una deosebită, datorită pigmenţilor continuţi de polenul florilor de lavandă sau lavandină.
Un alt lucru care deosebeşte această miere de alte tipuri este şi granulaţia extrem de fină pe care o prezintă. Timpul de cristalizare al mierii de lavandă este de câteva luni. Ea este săracă în apă, are un PH scăzut şi un conţinut mic de substanţe minerale.
 
Combină efectele benefice ale mierii cu proprietăţile miraculoase ale lavandei, reprezentând o gustare benefică sănătăţii. Mieea de lavandă este bogată în antioxidanţi şi nu conţine grăsimi, iar gustul dulce este dat de conţinutul de glucoză şi fructoză, sursele naturale de energie ale organismului. Lavanda are numeroase proprietăţi, printre care se numără calmarea durerilor abdominale, vindecarea infecţiilor şi combaterea insomniilor.
 
Mierea de lavandă este recomandată în cazuri de epuizare fizică şi psihică, oboseală cronică, afecţiuni pulmonare, insomnii, migrene. Consumul acestui tip de miere creşte cantitatea de antioxidanţi polifenolici în organism şi ajută la eliminarea paraziţilor intestinali la copii. Enzimele din mierea de lavandă au un efect benefic asupra rănilor, acţionând drept medicamente antiseptice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii